Dinsdag 09 februari 2021

Heropening kapperszaken: hoe is het gesteld met de luchtkwaliteit in jouw kapsalon?

Het was een goede vrijdag voor de kappers in België. Eindelijk kregen ze de verlossende woorden te horen: jullie mogen terug openen! Net als elke ondernemer staan ook zij te springen om weer aan de slag te gaan. Het is voor iedereen weer een stap in de goede richting, een beetje terug naar het normale leven. Een beetje hoop in deze coronatijden.

Mijn zaak veilig heropenen

Ondernemen tijdens de coronapandemie brengt voorlopig nog steeds de nodige voorzorgsmaatregelen met zich mee. Ook al worden mensen volop ingeënt, corona is er nog steeds. Het is dan ook belangrijk dat de heropening van kapperszaken op een veilige manier gebeurt, om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Elke zaak heeft een hele waslijst aan coronamaatregelen ontvangen, gaande van mondmaskers, handgels, maximum aantal klanten en wachttijden. Tegelijk is het ook essentieel om de werkruimte voldoende te ventileren, dit zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit optimaal blijft. In deze blog lees je wat de grootste risicofactoren zijn voor slechte binnenluchtkwaliteit. Het is belangrijk om deze luchtkwaliteit goede te monitoren.

Hoe meet ik de luchtkwaliteit in mijn zaak?

Weet jij hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in jouw zaak? Je kan dit eenvoudig meten met een CO2-meter. Het is vanaf 13 februari verplicht om zo’n toestel te hebben in jouw kapsalon, dit is één van de voorwaarden die de overheid stelt voor een heropening. Een CO2-meter meet de verhouding CO2 in de lucht en geeft aan wanneer je meer moet verluchten. Bij een goed geventileerde ruimte stapelen virusdeeltjes zich minder op in de binnenlucht en is het risico op besmetting met het coronavirus veel kleiner. Het is dus geen overbodige luxe, want je beschermt hiermee jezelf, je medewerkers en je klanten.

Waar vind ik een kwalitatieve CO2-meter?

We zijn er ons van bewust dat het aanbod aan CO2-meters er uitgebreid is. Het is niet eenvoudig om hierin een keuze te maken. Maar wees gerust, de toestellen die je vindt op Bol.com of CoolBlue zijn conform onze Belgische regelgeving en kunnen dus op korte termijn perfect dienst doen.

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan adviseren we jou graag twee van onze professionele modellen:

Deze twee toestellen meten niet enkel het CO2-gehalte in de lucht, maar houden ook andere gezondheidsfactoren in de gaten. Denk bijvoorbeeld aan de luchtvochtigheid, temperatuur, vluchtige organische stoffen, geuren, geluid en licht. Zo ben je zeker dat jouw binnenklimaat optimaal is voor de ontvangst van je klanten.

Vragen over één van deze twee toestellen? Laat het ons weten! Bestellen kan via ons contactformulier.

Wij wensen je prettige feesten!

Ga voor gezonde lucht