Woensdag 25 maart 2020

Juvah strijdt mee tegen Mucoviscidose

Heel onze onderneming staat in het teken van gezondheid. ‘Kom thuis in een gezond en aangenaam binnenklimaat dankzij onze ventilatiesystemen’. Dit geldt niet alleen voor gebouwen of ruimtes, maar ook voor het menselijke lichaam. Daarom start Juvah alvast enkele initiatieven op in 2020 om financiële steun te verzamelen voor de Mucovereniging.

Wat is Mucoviscidose (ofwel ‘muco’)?

Muco is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in België. Deze ziekte wordt ook wel taaislijmziekte genoemd. In ons land zijn er bijna 1.300 mensen die muco hebben, en iedere 10 dagen wordt er een kindje met muco geboren.

Vaak voorkomende problemen zijn luchtweginfecties, longontstekingen, slijm dat moeilijk opgehoest wordt, buikpijn en andere spijsverteringsproblemen. Deze ziekte verloopt bij iedereen anders en is tot nog toe ongeneesbaar.

Wat doet de Mucovereniging?

De Mucovereniging gaat de strijd aan met deze hardnekkige ziekte. Het ultieme doel van de Mucovereniging is om muco voorgoed te genezen, daarom investeren ze in wetenschappelijk onderzoek.

De Mucovereniging zet zich niet enkel in voor mensen met muco, maar ook voor hun families en andere betrokkenen. Een volledig overzicht van hun activiteiten:

  • Informatievoorziening bij ouders of patiënten over het leven met muco
  • Educatieve momenten op scholen en jeugdbewegingen om zo informatie te verspreiden over de ziekte en een aangename omgeving te scheppen voor kinderen met muco
  • Investeren in wetenschappelijk onderzoek naar efficiënte behandelingsmethodes en op termijn zelfs het genezen van muco
  • Belangverdediging van jongere en volwassene met muco en zijn of haar familie om een maximaal kwaliteitsvol leven te garanderen
  • Financiële steun aan patiënten en hun familie bij longtransplantaties of bij het sporten

Meer weten? Ontdek het in dit filmpje van de Mucovereniging

Hoe steunt Juvah de Mucovereniging?

Wij gaan als Juvah het engagement aan om dit goede doel zo veel mogelijk te steunen. Daarom hebben we gevraagd aan een ouder van een muco patiënt om zijn verhaal te komen vertellen. Hierdoor kunnen we ingesprek gaan en hier nog meer over leren. Daarna gaan we verder met eigen initiatieven.

Wij wilden origineel meedoen aan onder andere Muco RunForAir in Brussel en Run For Muco in Kalmthout, indien deze nog doorgaan. We houden je op de hoogte via onze sociale media! Wij stimuleren ons volledige team om met verschillende ideeën te komen die de Mucovereniging kunnen steunen.

Ons uiteindelijke doel? €10.000 verzamelen en deze met trots te kunnen overhandigen aan de Mucovereniging.

Ook jij kan je steentje bijdragen. Je kan bijvoorbeeld: 

Wij wensen je prettige feesten!

Ga voor gezonde lucht