Zaterdag 06 februari 2021

Wat is natuurlijke vraaggestuurde ventilatie? (Renson Healthbox 3.0)

Wat is natuurlijke ventilatie?

Bij een natuurlijke ventilatie gebeurt de toevoer van verse lucht rechtstreeks via luchtroosters aan het raam. Natuurlijke ventilatie is heel gezond! De luchtkwaliteit in huis is namelijk gemiddeld 10x slechter dan de buitenluchtkwaliteit. In deze blogpost vind je enkele tips om je binnenlucht gezonder te houden. 

Wat is vraaggestuurde ventilatie?

Wij, mensen, hebben de zintuigen niet om veranderingen in de luchtkwaliteit te kunnen detecteren. Gecontroleerde ventilatie is daarom de beste garantie op een gezond binnenklimaat. Men spreekt van vraaggestuurde ventilatie wanneer het ventilatieniveau zich automatisch aanpast aan de effectieve ventilatiebehoefte.

Door middel van sensoren wordt op ieder moment van de dag gezorgd voor de beste ventilatie. Als de luchtkwaliteit binnen een ruimte van goede kwaliteit is, wordt het afvoerdebiet in die ruimte verlaagd. Door dit automatisch te laten meten en ventileren, bespaar je ongeveer 60% qua energie.

Natuurlijke, intelligente vraaggestuurde ventilatie met Renson Healtbox 3.0

De Healthbox 3.0 is de basis voor het ventilatieconcept C+. Deze Healtbox heeft verschillende voordelen:

  • Gezond: de natuurlijke toevoer van verse lucht zorgt voor de beste binnenluchtkwaliteit.
  • Makkelijk in onderhoud: dit systeem heeft geen filters. Er is dus quasi geen onderhoud nodig.  
  • Automatisch: de Healthbox meet het ventilatieniveau per ruimte. Er is dus maximaal comfort én energiebesparing.
  • Stil: De natuurlijke toevoer van verse lucht gebeurt zonder tocht of lawaai.
  • Afkoeling: in de zomer kan je gebruik maken van de Breeze-functie. De ruimtes met verhoogd debiet worden sneller verlucht. Zo wordt het veel aangenamer: koeler én gezonder.
  • Energiezuinig: bij een SmartZone configuratie wordt op een intelligente manier lucht afgevoerd in droge ruimtes. Een goede luchtkwaliteit met een lage CO2-concentratie zorgt voor een betere nachtrust.

SmartZone: overdag wordt voornamelijk geventileerd in de vochtige ruimtes zoals de keuken, badkamer, living, ... 's Nachts wordt voornamelijk geventileerd in de slaapkamers, wat zorgt voor een betere nachtrust. 

Ga zelf voor een gezonde binnenlucht!

Laat je jouw ventilatiesysteem plaatsen door Juvah of steek je zelf de handen uit de mouwen met ons zelfbouwpakket? Wij zorgen in beide gevallen voor een perfecte plaatsing én betrouwbaar advies. Start nu met ventileren!

Wij wensen je prettige feesten!

Ga voor gezonde lucht